Een koelkast die zo nu en dan wat stinkt is niet ongewoon voor de meeste huishoudens. Door al het verschillende eten dat er doorgaans in ligt, ontkom je er niet aan dat de geur niet altijd fris is. Je kunt wel etenswaren weggooien, maar soms ligt het er niet eens aan dat producten niet meer goed zijn. Je kunt heel simpel wat veranderingen in je koelkast aanbrengen om de geur tegen te gaan.
Geurtjes in de koelkast tegengaan
Natuurlijk kan de geur ook ergens anders door komen. Er zijn genoeg producten die geuren uit je koelkast absorberen. Probeer eens een schaaltje met een van de volgende producten in de koelkast:
- een droog theezakje
- oude, droge koffieprut
- een halve appel (wel wekelijks vervangen)
- zout
- bakpoeder
- een stukje van een vanillestokje
- een witte boterham
- absorptiekool
Geurtjes in de koelkast voorkomen
Om in beginsel al zoveel mogelijk te voorkomen dat er vieze geuren ontstaan in de koelkast is een goede indeling van de koelkast van belang. De temperatuur is namelijk op elke plank anders, dus het is dan ook slim om de producten op basis daarvan in te delen.
- In de groenteladen bewaar je zoals de naam al zegt groenten. Ook dingen als verpakte aardappelen, fruit, verse kruiden en champignons kun je goed in deze laden bewaren.
- De onderste plank van de koelkast is meestal het koudst (tenzij je bovenin de koelkast een vriesvak hebt). Op deze plank kun je vlees, vis en gevogelte het best bewaren, net als restjes van maaltijden.
- In het middelste gedeelte van de koelkast kun je goed vleeswaren voor op brood, worst en zuivelproducten bewaren. Verder horen ook taart, gebak en geopende potten in dit gedeelte.
- De bovenste plank is het warmst. Daar hoort de kaas en de boter.
- De deur van de koelkast is ideaal voor hoge producten, zoals geopende flessen en pakken drinken. Daarnaast kun je kleine producten zoals kleine potjes en flesjes kwijt in de deur.
Als je je hier een beetje aan houdt, heb je in elk geval de ideale omstandigheden in je koelkast gecreëerd om zo min mogelijk nare geurtjes te krijgen. Nu nog de houdbaarheidsdata van je etenswaar in de gaten houden 😉